Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pastinaku biezeņzupa

Sastāvdaļas
  • 600 g pastinaka, sagriezta nelielos gabalos
  • 200 ml dārzeņu vai cāļa buljona
  • 1 vidēja lieluma kartupelis, nomizots
  • 30 g sviesta
  • 1 neliels sīpols
  • sāls, pipari, saldais krējums – pēc vajadzības
Biezeņzupu vari papildināt ar kraukšķīgi brūnu cūkas krūtiņu un apgrauzdētiem baltmaizes grauzdiņiem. Un neaizmirsti zaļumus!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Katlā izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus un pastinakus un cep uz mazas uguns, līdz tie mīksti. Pielej buljonu, pievieno sagrieztus kartupeļus un turpini vārīt, līdz visi dārzeņi ir mīksti.
2
Visu sablendē viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu, rūpīgi samaisi un vēlreiz uzvāri.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni