Pastinaku biezeņzupa
Sastāvdaļas
- 600 g pastinaka, sagriezta nelielos gabalos
- 200 ml dārzeņu vai cāļa buljona
- 1 vidēja lieluma kartupelis, nomizots
- 30 g sviesta
- 1 neliels sīpols
- sāls, pipari, saldais krējums – pēc vajadzības
Biezeņzupu vari papildināt ar kraukšķīgi brūnu cūkas krūtiņu un apgrauzdētiem baltmaizes grauzdiņiem. Un neaizmirsti zaļumus!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Katlā izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus un pastinakus un cep uz mazas uguns, līdz tie mīksti. Pielej buljonu, pievieno sagrieztus kartupeļus un turpini vārīt, līdz visi dārzeņi ir mīksti.
2
Visu sablendē viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu, rūpīgi samaisi un vēlreiz uzvāri.