Tomāti ar olu un sieru
Sastāvdaļas
- 8 vidēji lieli tomāti
- 200 g cietā siera
- 1 glāze majonēzes
- 4 olas
- sāls, pipari, zaļumi – pēc garšas
Demokrātiskas un vieglas vakariņas vai arī pusdienu priekšēdiens. Tomātus vari pasniegt gan svaigus, gan 10 minūtes ceptus cepeškrāsnī. Ja šo ēdienu gatavo kā pamatēdienu, ņem lielākus tomātus, priekšēdienam – izmanto mazākus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus nomazgā un nogriez augšiņu. Ar asu nazi rūpīgi izgriez viduci ar sēkliņām un liec traukā ar maliņām (tomātu viducīšus vari izmantot pildījumam vai arī izmest – kā labāk patīk).
2
Olas vāri cietas, atdzesē, nolobi un un smalki sakapā kopā ar zaļumiem un smalki rīvētu sieru. Vari arī visu kopā sablendēt.
3
Pildījumam pievieno majonēzi, sāli un piparus, ievieto to tomātu čauliņās un rotā ar zaļumiem.