foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 6. februārī, 12:00

Turku zirņu karijs

Vārds karijs ir atvasināts no tamilu vārda karhi vai kari – tā Dienvidindijā dēvē sautējumus, zupas un biezas mērces. Tā nu ir iegājies, ka pie mums ar vienu un to pašu vārdu apzīmē gan ēdienu, gan garšvielu maisījumu, kura sastāvā mēdz būt vismaz septiņas vai desmit, dažkārt pat divdesmit un vēl vairāk garšvielu.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Nomizotus sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus viegli saspaidi. Turku zirņus ieber caurdurī, noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi notecini.

2

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot pāris minūtes pasautē. Pievieno garšvielas un turpini sautēt vēl 2–3 minūtes.

3

Iemaisi tomātus un zirņus un uz mazas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas.