foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 19. janvārī, 10:00

Baklažānu sacepums

Neierasts baklažānu sacepums, kura pagatavošana ir salīdzinoši laikietilpīga. Ja būsiet vairāki ēdāji, liec tos pie darba, mizojot un griežot dārzeņus. Pēc tam darbs paliks vieglāks, tik vien kā uzmanīt, lai nekas nepiedeg.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, kubiņos sagrieztus baklažānus un papriku. Kad dārzeņi sacepti, pievieno garšvielas, rīsus un sagrieztus tomātus. Pielej ūdeni vai buljonu un sautē līdz rīsi kļūst mīksti.

2

Bļodā sajauc olas ar glāzi kefīra, šo masu pievieno dārzeņiem, visu samaisa kopā.

3

Masu pārlej cepšanai cepeškrāsnī piemērotā traukā un cep 180 grādos 10-15 minūtes vai kamēr izveidojas brūna garoziņa.