Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Baklažānu sacepums

Sastāvdaļas
  • 2 lieli baklažāni
  • 5 paprikas
  • 2-3 sīpoli
  • 3-4 olas
  • 3 tomāti
  • ¾ glāzes eļļas
  • ½ glāze rīsu
  • 1 glāze kefīra vai rūgušpiena
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • ½ tējk. Sāls un maltu melno piparu
Neierasts baklažānu sacepums, kura pagatavošana ir salīdzinoši laikietilpīga. Ja būsiet vairāki ēdāji, liec tos pie darba, mizojot un griežot dārzeņus. Pēc tam darbs paliks vieglāks, tik vien kā uzmanīt, lai nekas nepiedeg.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, kubiņos sagrieztus baklažānus un papriku. Kad dārzeņi sacepti, pievieno garšvielas, rīsus un sagrieztus tomātus. Pielej ūdeni vai buljonu un sautē līdz rīsi kļūst mīksti.
2
Bļodā sajauc olas ar glāzi kefīra, šo masu pievieno dārzeņiem, visu samaisa kopā.
3
Masu pārlej cepšanai cepeškrāsnī piemērotā traukā un cep 180 grādos 10-15 minūtes vai kamēr izveidojas brūna garoziņa.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni