foto: Pixabay
Bļodā vai uz galda izber izsijātus miltus. Pievieno eļļu. Tad pakāpeniski pievieno ūdeni, masu visu laiku maisot. Jāmaisa ilgi, vismaz 5 minūtes. Ja ļoti līp pie rokām, droši pievieno vēl miltus. Kad masa jau sāk izskatīties pēc mīklas, tad noliec to malā atpūsties uz 20 minūtēm.
Tikmēr var gatavot pildījumu. Pildījumi var būt visdažādākie, ja mīklai nepievieno sāli, tad var pildīt arī ar saldām lietām, piemēram, aprikozēm vai mellenēm. Tiesa gan, tie vairs nebūs pelmeņi, bet gan vareņiki.
Mīklu izrullē plānā kārtā, jo plānāka tā būs, jo garšīgāki būs pelmeņi. Tad ar glāzes vai krūzes palīdzību jāizspiež aplīši. Tajos liek pildījumu un rūpīgi aizloka maliņas, lai vārot pelmenis neatriebtos un neizmestu savu saturu katliņā. Ja mīkla jūk ārā, droši var pievienot vēl miltus.
Pelmeņus var vārīt jau uzreiz. Ja plāno tos likt saldētavā, ieteicams tos sasaldēt izkliedētā stāvoklī. Izkārto uz paplātes un atstāj saldētavā sasalt, pēc tam var pārlikt kastītēs.