Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay

Pelmeņu recepte + idejas bez gaļas pildījumiem

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes miltu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1,3 glāzes silta ūdens
  • Sāli
  • Pildījumam
  • Sastampāti vārīti kartupeļi ar ķimenēm
  • Apcepti burkāni ar vārītām lēcām
  • Uz pannas apcepts baklažāns ar sīpolu
  • Rikotas siers ar zaļumiem
  • Ja mīklai neliek sāli, tad pildījumā var likt biezpienu vai saldu ievārījumu
Pelmeņu gatavošana ir romantisks process, sēdi pie galda un lēnām lipini ciet maliņas, kamēr aiz loga mierīgi un nesteidzīgi snieg sniegs. Mums ierasts veikalu plauktos redzēt pelmeņus ar dažādiem gaļas pildījumiem, taču tos tikpat gardus var pagatavot arī citādāk, kaut vai ar biezpienu.

Pagatavošana

1
Bļodā vai uz galda izber izsijātus miltus. Pievieno eļļu. Tad pakāpeniski pievieno ūdeni, masu visu laiku maisot. Jāmaisa ilgi, vismaz 5 minūtes. Ja ļoti līp pie rokām, droši pievieno vēl miltus. Kad masa jau sāk izskatīties pēc mīklas, tad noliec to malā atpūsties uz 20 minūtēm.
2
Tikmēr var gatavot pildījumu. Pildījumi var būt visdažādākie, ja mīklai nepievieno sāli, tad var pildīt arī ar saldām lietām, piemēram, aprikozēm vai mellenēm. Tiesa gan, tie vairs nebūs pelmeņi, bet gan vareņiki.
3
Mīklu izrullē plānā kārtā, jo plānāka tā būs, jo garšīgāki būs pelmeņi. Tad ar glāzes vai krūzes palīdzību jāizspiež aplīši. Tajos liek pildījumu un rūpīgi aizloka maliņas, lai vārot pelmenis neatriebtos un neizmestu savu saturu katliņā. Ja mīkla jūk ārā, droši var pievienot vēl miltus.
4
Pelmeņus var vārīt jau uzreiz. Ja plāno tos likt saldētavā, ieteicams tos sasaldēt izkliedētā stāvoklī. Izkārto uz paplātes un atstāj saldētavā sasalt, pēc tam var pārlikt kastītēs.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni