Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pastinaku biezenis

Sastāvdaļas
  • 800 g pastinaku
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 30 g sviesta
  • 3–4 ēdk. saldā krējuma
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
Pastinaku saspaidīšanai ļoti labi noder spiede, kas domāta vārītu kartupeļu un dārzeņu sasmalcināšanai. Pastinaku biezenis ir brīnišķīga piedeva Ziemassvētku cepetim un ceptām zivīm.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pastinakus nomizo, sagriez gabaliņos, ber verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 15 minūtes. Tad nokās un saspaidi kā kartupeļu biezeni.
2
Nomizo ķiplokus un caur spiedi piespied klāt biezenim. Pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus un sakul. Iemaisi saldo krējumu.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes