Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu sacepums ar sēnēm un salami

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 250 g svaigu šampinjonu
  • 200 g salami
  • 200 g labi kūstoša siera
  • 300 ml 10% krējuma
  • ½ tējk. sāls
  • 2 ēdk. sviesta
  • ½ tējk. maltas saldās paprikas pulvera
  • Zaļumi pārkaisīšanai
Vienkāršs un sātīgs ēdiens, kas noderēs aizņemtajiem un steidzīgajiem, ja izmantosi no iepriekšējās maltītes palikušos pāri vārītos kartupeļus, pie ēdiena tiksi 15 minūtes ātrāk.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, sagriez nelielos kubiņos un novāri sālsūdenī, līdz tie gandrīz gatavi, bet vēl stingri. Nokās un apžāvē.
2
Sagriez sēnes uz pusēm vai četrās daļās. Salami sagriez pabiezās pusripās. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pannā izkausētā sviestā apcep sēnes un salami gabaliņus. Liec klāt kartupeļus un samaisi. Sarīvē sieru un samaisi to ar krējumu un paprikas pulveri. Pievieno kartupeļu, sēņu, desas maisījumam un visu sajauc.
3
Liec krēmīgo masu cepamtraukā un nolīdzini virsu. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz mērce uzburbuļojusi un sacepumam ir brūnas maliņas. Pasniedzot pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni