foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2020. gada 29. septembrī, 10:00

Pikanti sautētie rutki

Universāls ēdiens, jo labi garšo gan silts, gan auksts, gan pats par sevi kā uzkoda, gan piedevās pie zivju un gaļas ēdieniem. Ja gribas vēl pikantāku garšu, var pievienot nedaudz maltu čili piparu. Ja tomēr negadās pa rokai gatava karija pasta, tās vietā var izmantot karija pulveri kopā ar romiešu ķimenēm.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Nomizotus un četrās daļās sagrieztus rutkus sagriez vai saēvelē ļoti plānās šķēlītēs.

2

Pannā sakarsē sviestu, iemaisi karija pastu un pievieno rutkus.

3

Pēc pārus minūtēm pievieno ķiplokus, ingveru un cukuru. Iemaisi sojas mērci un etiķi un sautē aptuveni 10 minūtes.

4

Pievieno citronu sulu un zaļumus.