Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lēcu sautējums ar kokospienu

Sastāvdaļas
  • 1 glāze zaļo lēcu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 2 ķiploka daiviņas, sarīvētas
  • ½ sarkanā sīpola, smalki sagriezts
  • 1 glāze dārzeņu buljona
  • Puse no 1 laima sulas
  • 1 ēdk. karija pastas
  • ½ ēdk. cukura
  • ½ ēdk. sojas mērces
  • Naža gals svaiga ingvera saknes
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
Viegli variējams un papildināms ēdiens. Vari pievienot čili, burkānus, puravu vai laima sulas vietā izmantot citronu. Taču galvenajam- lēcām un kokosriekstu pienam ir jāpaliek. Šo sautējumu pasniedz ar rīsiem vai svaigu maizi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katliņā ielej nedaudz eļļu un tajā apcep sarīvētu ingvera sakni kopā ar karija pastu.
2
Pievieno sīpolu, smalki sagrieztu ķiploku un cep, kamēr sīpols kļūst caurspīdīgs. Tad pieber sāli, piparus, cukuru un sojas mērci. Samaisi. Liec klāt lēcas.
3
Pievieno kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu. Kad masa uzvārās, samazini liesmu un ļauj tai burbuļot kamēr lēcas kļūst mīkstas. Ik pa brīdim gan apmaisi, lai nepiedeg.
4
Pirms noņemšanas no uguns, sautējumam pievieno laima sulu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni