foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 2. septembrī, 10:00

Svaigie baklažānu un paprikas ikri

Pateicoties koriandram, šī ir aromātiska piedeva, kas ļoti labi garšo svaiga. Protams, to var arī konservēt – vai nu uzreiz iepildīt burkās un pasterizēt aptuveni 85 grādu temperatūrā, vai arī vārīt vismaz stundu un tad pildīt burkās; šādā gadījumā vairs nav jāpasterizē.

Pagatavošana

1

Baklažānus pārgriez gareniski uz pusēm, papriku – arī un iztīri sēklas.

2

Liec uz plāts, sadursti ar dakšiņu, apzied ar eļļu, liec 180 °C karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes. Izņem laukā un atdzesē.

3

Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelc miziņu un mīkstumu smalki sakapā. Arī sīpolu un ķiplokus sakapā.

4

Ceptajiem dārzeņiem arī atdali miziņu. Mīkstumu sablendē (katru atsevišķi).

5

Samaisi visus dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, iemaisi vēl kādu karoti eļļas un zaļumus.

6

Pa nakti ieliec ledusskapī, lai garšas savelkas.