Beļģu vafeles ar olu un gaileņu mērci
Sastāvdaļas
- 150 g kukurūzas miltu
- 125 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. sodas
- 2 tējk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sāls
- 1 ola
- 250 g paniņu
- 40 g izkausēta sviesta
- 1 tējk. ķiploku pulvera
- 1 ēdamk. kaltētu diļļu
- Mērcei
- 300 g gaileņu
- 2 ēdamk. rapšu eļļas
- 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
- 1 neliels, smalki sagriezts sīpols
- sāls, melnie pipari
- 4 ēdamk. krēmsiera
- Kapātās dilles pasniegšanai
- 4 olas pasniegšanai
Skolas gada sākums ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums. Tāpēc, pirmajā pilnajā skolas nedēļā, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles. Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.
2
Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei. Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.
3
Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.
4
Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus). Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.
5
Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena).
6
Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).
7
Sacepiet olas.
8
Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.
9
Baudiet karstu!