Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kabaču sacepums ar gaļu

Sastāvdaļas
  • 500 g cūkgaļas mīkstuma
  • 80 g cietā siera
  • 2–3 nelieli jaunie kabači
  • 1 bundža (400 ml) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 1 liels sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • ½–1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 2–3 ēdk. eļļas
  • sāls
Piedevās ļoti labi garšo zaļie lapu salāti ar lociņiem, dillēm un kefīru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kabačus sagriez nelielos gabaliņos, ieber caurdurī un viegli apkaisi ar sāli.
2
Gaļu sagriez mazos gabaliņos, nomizotu sīpolu un ķiploku sakapā.
3
Pannā sakarsē pusi eļļas, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno gaļu un apcep no visām pusēm. Pārkaisi sāli un romiešu ķimenes. Pildi sacepumu veidnē.
5
Kabačus noskalo zem auksta ūdens strūklas un rūpīgi nosusini.
6
Pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber kabačus un maisot cep 2–3 minūtes. Pievieno tomātus ar visu šķidrumu, sāli un pētersīļus. Rūpīgi samaisi.
7
Kabačus ar tomātiem pievieno gaļai. Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisi ar rīvēto sieru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni