Zemnieku brokastis ar zirņu pākstīm
Sastāvdaļas
- 600 g ar mizu vārītu kartupeļu
- 250 g plānu cukurzirņu pākšu
- 100 g vārītu, izlobītu garneļu
- 50 g speķa
- 50 ml piena
- 6 olas
- 1 sīpols
- 1 ēdk. sakapātu maurlociņu
- malta paprika
- sāls, malti pipari
Kamēr cukurzirņi vēl jauni un nav nobrieduši, ļoti garšīgas ir arī pākstis – ne tikai pašas par sevi, bet arī ēdienos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zirņu pākstis pārgriez uz pusēm. Nomizotu sīpolu smalki sakapā. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlēs. Speķi sagriez mazos gabaliņos.
2
Olas sakul ar pienu, sāli, pipariem un papriku.
3
Pannā izkausē speķi, ieber sīpolus un apcep caurspīdīgus. Pievieno kartupeļus un, ik pa laikam apmaisot, cep aptuveni 10 minūtes.
4
Pievieno zirņu pākstis un cep vēl 5 minūtes.
5
Pārlej sakultās olas un uz lēnas uguns karsē, līdz sarec.
6
Liec bļodā, pārber garneles un pārkaisi ar lociņiem.