Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pieneņu pesto

Sastāvdaļas
  • 40 g pieneņu lapu, smalki sagrieztu
  • 50 g mandeļu, apgrauzdētu un sakapātu
  • 50 g cietā siera, rīvēta
  • 1–2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 6–7 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. citronu sulas
  • sāls, malti melnie pipari
Vispopulārākais pesto nāk no Itālijas, Ligūrijas novada, kur to gatavo no svaigām bazilika lapiņām, pīniju kodoliem, rīvēta Parmas vai pekorino siera, rupjā sāls, ķiplokiem un ļoti labas olīveļļas. Taču tikpat labi šādu mērci var gatavot arī no citiem zaļumiem, tādiem, kuri populāri pie mums, tai skaitā pieneņu lapām, kas, starp citu, ir lielisks vitamīnu avots. Riekstu vietā var likt vai saulespuķu vai ķirbju sēklas. Arī eļļas izvēle ir katra paša ziņā.

Pagatavošana

1
Blenderī sasmalcini mandeles kopā pienenēm, ķiplokiem un citronu sulu, lai izveidojas mazliet graudainas konsistences biezenis.
2
Liec bļodā, iemaisi sieru un pakāpeniski iejauc eļļu. Pieber sāli un piparus.
3
Pildi burciņās tā, lai virsu klātu eļļas kārtiņa. Aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni