Marinēti redīsi
Sastāvdaļas
- 2 buntes redīsu, sagrieztu plānās ripās
- 1 čilī, bez sēklām, sagriezts plānos salmiņos
- 2 ēdk. baltā cukura
- 1 ēdk. brūnā cukura
- 1 ēdk. baltvīna etiķa
- 2 tējk. sāls
- 1 ēdk. sojas mērces (ar pazeminātu sāļumu)
Kā vēl lai apēd redīsus, ja salāti un redīsmaizītes jau apnikušas? Iemarinē – garšo lieliski! Šī būs lieliska piedeva pikantai liellopa vai putnu gaļai.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Liec redīsus sietā, kas novietots uz bļodas, uzkaisi balto cukuru un sāli un atstāj vismaz uz 30 minūtēm līdz 1 stundai savilkties.
2
Mērcei sajauc baltvīna etiķi, sojas mērci, brūno cukuru un čili un maisi, līdz cukurs ir izkusis.
3
Notecini redīsus (cukura un sāls mikslis tiem būs izsūcis ūdeni), liec traukā, kurā pasniegsi un uzlej mērci.