Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepti baklažāni ar tomātiem

Sastāvdaļas
  • 1 baklažāns, sagriezts plānās šķēlēs
  • 6 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs
  • 1 sīpols, sagriezts plānos gredzenos
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 2 ēdk. zaļumu, smalki sakapāti
  • 3 ēdk. siera, rīvēta
  • 4 ēdk. olīveļļas (3 cepšanai uz pannas, 1 apslacīšanai)
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
Neparasts ēdiens, kas vienlīdz labi garšo silts, tā auksts. Pie tā klāt labi iederēsies zivs vai gaļa, kā arī svaigie salāti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Caurdurī saliek kārtām baklažāna šķēlītes un katru kārtu pārkaisa ar sāli. Patur 30 minūtes, tad noskalo un nosusina ar papīra dvieli.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pannā uzkarsē nedaudz eļļas, un 4-5 minūtes apcep katru baklažāna šķēlīti brūnu no abām pusēm. Pēc tam pannā apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūs mīksti.
3
Cepeškrāsnij piemērotā traukā uzkarsē pannā liec tomātu, tad baklažānu, tad sīpolu kārtu. Katru kārtu pārkaisi ar garšvielām. Turpini kārtot līdz visi dārzeņi ir traukā, nobeidz ar tomātu kārtu. Pāri palikušo eļļu pārslaki pāri kārtojumam un cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Pārkaisi ar sieru un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni