Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepts ķirbis un bietes ar riekstiem

Sastāvdaļas
  • 600 g Hokaido ķirbja
  • 500 g nelielu sarkano bietīšu
  • 100 ml ābolu sulas
  • 80 g dažādu riekstu maisījuma
  • 50 g sakapātu lazdu riekstu
  • 4 šalotes sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdk. balzametiķa
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. citrontimiāna lapiņu
  • sāls, malti pipari
Šai receptei der visdažādākie ķirbji, bet Hokaido ķirbi var cept ar visu mizu. Citrontimiāna vietā, protams, var izmantot arī jebkuru citu timiānu, bet tad gan garšai, gan aromātam ieteicams pievienot kādu tējkaroti citrona sulas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ķiplokus un sīpolus nomizo un smalki sakapā. Ķirbim iztīri sēklas un mīkstumu ar visu mizu sagriez šķēlēs. Bietes nomizo un sagriez daiviņās.
2
Pusi ķiploku un pusi timiāna samaisi ar 3 ēdk. eļļas, sāli un pipariem. Ķirbja un biešu šķēles apzied ar ķiploku un timiāna maisījumu. Liec uz plāts ar cepampapīru, ievieto cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.
3
Tikmēr pannā sakarsē atlikušo eļļu un apsautē sīpolus un atlikušos ķiplokus. Pārkaisi ar 1 ēdk. cukura, ļauj karamelizēties, pēc tam pielej sulu un vāri, līdz viegli sabiezē.
4
Pielej etiķi un uz lēnas uguns turpini vārīt vēl 5 minūtes. Pieber sāli un piparus. Mazā panniņā sakarsē atlikušo cukuru, ieber visus riekstus un maisot karamelizē.
5
Ceptos dārzeņus pārkaisi ar riekstiem un pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni