Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sautēti šampinjoni un sīpoli grieķu gaumē

Sastāvdaļas
  • 2 burkāni
  • 3 tomāti
  • 400 g šampinjonu
  • 400 g mazu sīpoliņu
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 130 ml sausā baltvīna
  • 2 tējk. saberztu koriandra sēkliņu
  • 2 laurlapas
  • 1 ķiploka daiviņa, saspiesta
  • Šķipsniņa Kajennas piparu
  • Koriandrs pārkaisīšanai
Šī ir klasiska grieķu uzkoda, kuras sastāvdaļas var variēt, taču koriandra piedeva ir nemainīga. Labi garšos ar bageti vai apgrauzdētu baltmaizi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus burkānus sagriez mazos gabaliņos. Sīpolus nomizo. Dziļā pannā sakarsē 3 ēdk. olīveļļas, pievieno sagrieztos burkānus un veselos sīpolus un maisot cep, līdz tie kļūst viegli brūni.
2
Saceptajiem dārzeņiem pielej vīnu, pievieno laurlapas, Kajennas piparus, ķiplokus, notīrītus šampinjonus un gabaliņos sagrieztus tomātus, pieber sāli un piparus, uz mazas uguns sautē 20-30 minūtes, kamēr mērce sabiezē.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni