Sautēti šampinjoni un sīpoli grieķu gaumē
Sastāvdaļas
- 2 burkāni
- 3 tomāti
- 400 g šampinjonu
- 400 g mazu sīpoliņu
- 4 ēdk. olīveļļas
- 130 ml sausā baltvīna
- 2 tējk. saberztu koriandra sēkliņu
- 2 laurlapas
- 1 ķiploka daiviņa, saspiesta
- Šķipsniņa Kajennas piparu
- Koriandrs pārkaisīšanai
Šī ir klasiska grieķu uzkoda, kuras sastāvdaļas var variēt, taču koriandra piedeva ir nemainīga. Labi garšos ar bageti vai apgrauzdētu baltmaizi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus burkānus sagriez mazos gabaliņos. Sīpolus nomizo. Dziļā pannā sakarsē 3 ēdk. olīveļļas, pievieno sagrieztos burkānus un veselos sīpolus un maisot cep, līdz tie kļūst viegli brūni.
2
Saceptajiem dārzeņiem pielej vīnu, pievieno laurlapas, Kajennas piparus, ķiplokus, notīrītus šampinjonus un gabaliņos sagrieztus tomātus, pieber sāli un piparus, uz mazas uguns sautē 20-30 minūtes, kamēr mērce sabiezē.