Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siera un kukurūzas plācenīši

Sastāvdaļas
  • 170 g miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 120 ml piena
  • 200 g konservētas kukurūzas, šķidrums noliets
  • 100 g siera, sarīvēta
  • 2 ēdk. sagrieztu lociņu
  • 2 tējk. saulespuķu eļļas
  • Mērcei:
  • 2 tomāti, smalki sagriezti
  • 2 ēdk. tomātu kečupa
Šos plācenīšus var pagatavot ļoti ātri, un arī bērni labprāt iesaistīsies procesā. Lai gan šajā receptē norādīts tos pasniegt tomātu mērci, bet tiem piestāvēs arī krējuma vai majonēzes mērci.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Bļodā sakul olas ar pienu, pieber cepamo pulveri un iemaisi miltus. Kul, līdz masa ir viendabīga. Iemaisi kukurūzas graudus, sieru un lociņus. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
2
Ar karoti lej mīklu uz sakarsētas un ieeļļotas pannas. Ar karoti mīklu nedaudz izlīdzini. Cep uz vidējas uguns, līdz plācenīši no abām pusēm kļūst zeltaini brūni.
3
Pasniedz ar mērci: bļodiņā samaisa sagrieztos tomātus ar kečupu. Var pievienot zaļumus, ja vēlas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni