Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maiznieka kartupeļi

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 400 ml piena
  • 3 lieli sīpoli
  • 100 g sviesta
  • sāls
  • malti pipari
Senāk franču ģimenes salikušas pannā kartupeļu kārtojumu un nesušas pie sava kvartāla maiznieka, lai maizes krāsns vienmērīgajā siltumā sautējums kārtīgi izceptos. No tā arī radies nosaukums. Šajā receptē piena vietā vari izmantot buljonu vai arī lietot tos uz pusēm.

Pagatavošana

1
Kartupeļus nomizo un sagriez pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Sīpolus sagriez plānās ripās. Iezied padziļu cepešpannu ar piciņu sviesta. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
2
Liec sagatavotajā pannā kartupeļu kārtu, tad sīpolu kārtu, sasāli, sapiparo. Atkārto, līdz visi dārzeņi izmantoti. Virsū uzliec sviesta piciņas, pārlej ar pienu. Liec krāsnī uz 40–50 minūtēm. Gatava sacepuma virspuse būs zeltaini brūna, bet iekšpuse – krēmīgi mīksta.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni