Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un sīpolu sacepums

Sastāvdaļas
  • 800 g kartupeļu
  • 250 ml vistas buljona
  • 2 lieli sīpoli
  • 80 ml eļļa
  • 1 tējk. timiāna vai rozmarīna
  • Sāls un malti melnie pipari
Pavisam vienkāršs ēdiens, kas pārsteigts ar savu garšu. Buljons izsautēs kartupeļus mīkstus, bet timiāna vai rozmarīna garšviela piedos itāļu virtuves noti.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Sīpolu nomizo un sagriez plānās ripiņās. Uz plīts liec sildīties pannu un cep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini brūni un mīksti. Noņem no plīts un pievieno smalki sagrieztu timiānu vai rozmarīnu.
2
Kartupeļus nomizo un sagriez smalkās šķēlēs.
3
Ietauko veidni, kas piemērota cepšanai cepeškrāsnī. Vienu trešdaļu kartupeļu izkārto traukā, pārklāj ar vienu trešdaļu sīpoliem. Atkārto vēl divas reizes, virskārtā atstājot sīpolus.
4
Buljonu lej pāri kartupeļiem un sīpoliem, līdz viss ir nosegts. Trauku ietin folijā un cep 180 grādos stundu, pēc tam noņem foliju un turpini cept 15-20 minūtes līdz sacepums kļūst zeltaini brūns.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni