foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2019. gada 30. oktobrī, 10:49

Sarkanais kāposts Āzijas gaumē

Šāds kāposts būs gatavs ēšanai jau pēc 2 stundām. Lieliska piedeva pie mūsu ikdienišķajiem kartupeļiem, rīsiem, pastas un gaļas ēdieniem. Ja sezama eļļa vai sēklas nav pie rokas, var iztikt arī bez tām.

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Sagriez kāposta galviņu četrās daļās, izgriez kacenu. Pārējo smalki sakapā. Liec kāpostu bļodā, pievieno smalki sagrieztu ingveru.

2

Čili piparam izņem sēklas, smalki sakapā un pievieno bļodai.

3

Sajauc etiķi ar cukuru, maisi līdz cukurs izšķīdis. Pievieno ūdeni un sāli. Pārlej to pāri kāpostam un kārtīgi samaisi.

4

Atstāj ievilkties vismaz uz 2 stundām, pirmās 2 stundas samaisi ik pēc 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas nolej šķidrumu. Pārlej ar sezama eļļu un pārkaisi ar sēklām.