Sarkanais kāposts Āzijas gaumē
Sastāvdaļas
- 1 mazs sarkanais kāposts
- 4 cm nomizotas ingvera saknes
- 1 čili pipars
- 100 ml rīsu etiķa
- 50 g cukura
- 1 ēdk. sāls
- 2 tējk. sezama eļļas
- 2 tējk. melnās sezama sēklas
- 100 ml ūdens
Šāds kāposts būs gatavs ēšanai jau pēc 2 stundām. Lieliska piedeva pie mūsu ikdienišķajiem kartupeļiem, rīsiem, pastas un gaļas ēdieniem. Ja sezama eļļa vai sēklas nav pie rokas, var iztikt arī bez tām.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sagriez kāposta galviņu četrās daļās, izgriez kacenu. Pārējo smalki sakapā. Liec kāpostu bļodā, pievieno smalki sagrieztu ingveru.
2
Čili piparam izņem sēklas, smalki sakapā un pievieno bļodai.
3
Sajauc etiķi ar cukuru, maisi līdz cukurs izšķīdis. Pievieno ūdeni un sāli. Pārlej to pāri kāpostam un kārtīgi samaisi.
4
Atstāj ievilkties vismaz uz 2 stundām, pirmās 2 stundas samaisi ik pēc 30 minūtēm. Pirms pasniegšanas nolej šķidrumu. Pārlej ar sezama eļļu un pārkaisi ar sēklām.