Tomātu, ziedkāpostu un spinātu karijs
Sastāvdaļas
- 1 vidēja ziedkāposta galviņa
- 3 tomāti
- 100 g spinātu lapiņu
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. karija pastas
- 1/2 tējk. kurkumas
- 250 ml ūdens
Dārzeņu karijs ir lieliska piedeva rīsu ēdieniem, taču to var ēst ar gaļu vai vienu pašu, piestāvēs indiešu maize roti vai naan.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu sagriez smalkās ripiņās, pannā to apcep to mīkstu un zeltainu. Tad pievieno karija pastu, kurkumu un pāris minūtes pasautē.
2
Pannā pievieno ziedkopās sadalītu ziedkāpostu, sagrieztus tomātus un ūdeni, uzliec pannai vāku un sautē uz vidējas liesmas 10-15 minūtes, līdz tomāti ir izjukuši un ziedkāposts kļuvis mīksts. Pievieno spinātus un pasautē vēl pāris minūtes. Pasniedz siltu.