Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Rudens salāti

Sastāvdaļas
  • 4 āboli
  • 2 burkāni
  • 1 selerijas sakne
  • 1 liels puravs
  • 1 citrons, smalki rīvēta miziņa un izspiesta sula
  • 1 ēdk citronskābes
  • 1 ēdk sāls
  • 1 ēdk cukura
Labāk izvēlēties skābenus ābolus, kas salātiem dos pilnīgāku garšu.

Pagatavošana

1
Ābolus, burkānus un seleriju nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Puravu sīki sakapā.
2
Liec dārzeņus bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu rupīgi samaisi, līdz sāls, cukurs un skābe izšķīduši. Ļauj nostāvēties vēsumā 4 stundas.
3
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru sāli vai citronskābi.
4
Salātus liec puslitra burciņās un 85 grādu temperatūrā sterilizē 25 minūtes. Aizvāko. Vēsā vietā var glabāt gadu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni