Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gaileņu gruboto

Sastāvdaļas
  • 200–250 g pērļu grūbu
  • 150 g gaileņu
  • 30–40 g saulē kaltētu tomātu
  • sauja spinātu
  • 1 ēdk. saldā krējuma
  • ½ sīpola, kapāta
  • 1 daiviņa ķiploka, izspiesta
  • buljons – pēc vajadzības
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • taukvielas – apcepšanai
Itāļu iecienītā risoto vietā – mūsu iecienītās grūbas. Pērļu grūbas, kuras arī var iegādāties veikalā, var pagatavot daudz ātrāk.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus un ķiplokus apcepini uz karstas pannas, pievieno gailenes un turpini cepināt, līdz sēnes sāk sulot. Pieber grūbas un sutini, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz buljona vai pat ūdeni – augstākais 15 minūtes. Pasāli, sapiparo.
2
Iemaisi grūbās un gailenēs spinātus, kaltētos tomātus un pašās beigās arī 1 ēdk. saldā krējuma. Gatavs!

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni