Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu sacepums 2

Sastāvdaļas
  • 6 prāvi kartupeļi
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 4 ēdk. skābā krējuma
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1–2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • eļļa veidnei
  • sāls, malti melnie pipari, malta paprika
Ēdams gan viens pats, gan kā piedeva ceptai gaļai un zivij. Ja vēlas svaigāku garšu, gatavu sacepumu var pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar mizu izvāri gatavus, nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Liec ar eļļu ieziestā veidnē. Pārkaisi ar sāli, pipariem un maltu papriku.
3
Nomizotus ķiplokus ļoti smalki sakapā. Samaisi ar krējumu, rīvēto sieru, sāli un pipariem, iemaisi dilles. Liec uz kartupeļiem un izlīdzini.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.

Skatīt visus komentārus

Dārzeņu ēdieni