foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2020. gada 18. septembrī, 10:16

Kartupeļu sacepums

Sacepums ēdams gan viens pats, gan kā piedeva ceptai gaļai un zivij. Ja vēlas svaigāku garšu, gatavu sacepumu var pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Kartupeļus ar mizu izvāri gatavus, nomizo un sagriez šķēlītēs.

2

Liec ar eļļu ieziestā veidnē. Pārkaisi ar sāli, pipariem un maltu papriku.

3

Nomizotus ķiplokus ļoti smalki sakapā. Samaisi ar krējumu, rīvēto sieru, sāli un pipariem, iemaisi dilles. Liec uz kartupeļiem un izlīdzini.

4

Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.