Kartupeļu sacepums 2
Sastāvdaļas
- 6 prāvi kartupeļi
- 50 g rīvēta cietā siera
- 4 ēdk. skābā krējuma
- 4 ķiploka daiviņas
- 1–2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
- eļļa veidnei
- sāls, malti melnie pipari, malta paprika
Sacepums ēdams gan viens pats, gan kā piedeva ceptai gaļai un zivij. Ja vēlas svaigāku garšu, gatavu sacepumu var pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus ar mizu izvāri gatavus, nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Liec ar eļļu ieziestā veidnē. Pārkaisi ar sāli, pipariem un maltu papriku.
3
Nomizotus ķiplokus ļoti smalki sakapā. Samaisi ar krējumu, rīvēto sieru, sāli un pipariem, iemaisi dilles. Liec uz kartupeļiem un izlīdzini.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.
2 komentāri