foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 4. oktobrī, 12:00

Cepti ziedkāposti ar sieru

Šo ēdienu vari pasniegt gan kā galveno maltīti, gan kā piedevu gaļai vai zivij. Vari to papildināt ar dažādām mērcēm vai krējumu.

Pagatavošana

25 min5 porcijas
1

Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī 5 minūtes. Nosusini.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamā traukā sviestu. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā rīvmaizē. Liec tās cepamajā traukā un cep 10 minūtes.

3

Pārkaisi ar sieru un cep vēl 5 minūtes – līdz siers izkusis un uzburbuļojis. Pasniedz nekavējoties.

4

Padoms! Ziedkāposta vietā derēs arī brokolis. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātrāk izvārīties un izjukt. Tādā gadījumā vari tos likt cepešpannā un vienkārši pārliet ar olu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz etiķa.