foto: Shutterstock
Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī 5 minūtes. Nosusini.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamā traukā sviestu. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā rīvmaizē. Liec tās cepamajā traukā un cep 10 minūtes.
Pārkaisi ar sieru un cep vēl 5 minūtes – līdz siers izkusis un uzburbuļojis. Pasniedz nekavējoties.
Padoms! Ziedkāposta vietā derēs arī brokolis. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātrāk izvārīties un izjukt. Tādā gadījumā vari tos likt cepešpannā un vienkārši pārliet ar olu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz etiķa.