Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un sarkano biešu sacepums

Sastāvdaļas
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 nelielas sarkanās bietes
  • 8 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 1 rozmarīna zariņš
  • rupjā jūras sāls
Kopā ar zaļajiem salātiem vai mājas marinējumiem garšo vienkārši lieliski. Taču tikpat noderīgs šīs vienkāršais, bet tik gardais sacepums ir kopā ar zivi vai gaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kartupeļus un bietes nomizo un sagriez plānās ripās. Rozmarīnam nobrucini lapiņas. Karstumizturīgā keramikas traukā juku jukām liec kartupeļus, sarkanās bietes, ķiploka daiviņas ar visu miziņu, rozmarīnu. Pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi ar rupjo sāli un visu rūpīgi pārsedz ar foliju.
2
Liec sakarsētajā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, pēc tam palielini temperatūru līdz 200 grādiem, noņem foliju un turpini cept vēl 8–10 minūtes, lai apbrūnējas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni