Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zaļie sparģeļi citronu sviestā

Sastāvdaļas
  • Sparģeļi 1 kg
  • Sviests 120 g
  • Cukurs 1 tējk.
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa
  • Sadrupināti valrieksti
  • Sāls
Sparģeļi lieliski garšo ar citrusaugļu sviestu, šajā receptē – ar citronu, bet tikpat labi var izmantot arī apelsīnu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien nelielās buntītēs.
2
Lielā katlā uzvāri 2 l ūdens, pievieno 2 tējk. sāls, cukuru un 1,5 ēdk. sviesta. Ieliec sparģeļus un uz vidējas uguns vāri aptuveni 10 minūtes.
3
Mazā panniņā bez taukvielām apgrauzdē riekstus.
4
Izkausē atlikušo sviestu, pievieno citrona sulu un miziņu, iemaisi sāli.
5
Sparģeļus rūpīgi notecini un liec uz šķīvja. Pārlej ar citrona sviestu un pārkaisi riekstus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni