Zaļie sparģeļi citronu sviestā
Sastāvdaļas
- Sparģeļi 1 kg
- Sviests 120 g
- Cukurs 1 tējk.
- 1 citrona sula un rīvēta miziņa
- Sadrupināti valrieksti
- Sāls
Sparģeļi lieliski garšo ar citrusaugļu sviestu, šajā receptē – ar citronu, bet tikpat labi var izmantot arī apelsīnu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien nelielās buntītēs.
2
Lielā katlā uzvāri 2 l ūdens, pievieno 2 tējk. sāls, cukuru un 1,5 ēdk. sviesta. Ieliec sparģeļus un uz vidējas uguns vāri aptuveni 10 minūtes.
3
Mazā panniņā bez taukvielām apgrauzdē riekstus.
4
Izkausē atlikušo sviestu, pievieno citrona sulu un miziņu, iemaisi sāli.
5
Sparģeļus rūpīgi notecini un liec uz šķīvja. Pārlej ar citrona sviestu un pārkaisi riekstus.