Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Polentas kartupeļi ar timiānu un rozmarīna lapiņām 1

Sastāvdaļas
  • Kartupeļi – 1 kg
  • Jūras sāls – 1 ēdamk. un šķipsna (pēc garšas) cepšanai
  • Vīnogu kauliņu eļļa – 40 ml
  • Polenta (kukurūzas putraimi) – 50 g
  • Smalki sakapātas rozmarīna lapiņas – 1 tējk.
  • Timiāna lapiņas – 1,5 tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari
Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu Rimi veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina atgādina – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju. "Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs,” skaidro speciāliste.

Pagatavošana

1
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā kartupeļus un vāra 10 minūtes.
2
Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst.
3
Sakarsē krāsni līdz 200ºC. Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa.
4
Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
5
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni