Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas
  • 6 prāvi kartupeļi
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 4 ēdk. skābā krējuma
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1–2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • eļļa veidnei
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malta paprika
Ēdams gan viens pats, gan kā piedeva ceptai gaļai un zivij. Ja vēlas svaigāku garšu, gatavu sacepumu var pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar mizu izvāri gatavus, nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Liec ar eļļu ieziestā veidnē. Pārkaisi ar sāli, pipariem un maltu papriku.
3
Nomizotus ķiplokus ļoti smalki sakapā. Samaisi ar krējumu, rīvēto sieru, sāli un pipariem, iemaisi dilles. Liec uz kartupeļiem un izlīdzini.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni