Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pupiņu "humus" ar bietēm

Sastāvdaļas
  • 200g marinētas bietes
  • 400g vārītas pupiņas
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. tahini pasta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
Daudzi jau ir iecienījuši austrumu virtuvē tik populāru uzkodu kā humus. Mēs šoreiz piedāvājam pamēģināt pagatavot humusu no tā, kas aug Latvijā - mūsu pašu pupiņām un bietēm. Marinētas bietes ne tikai piešķir pikantu toni, bet arī īpašu krāsu. Pamēģini šo recepti un izkrāso savu ikdienu!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ķiploku daiviņas nomizo un sagriež smalkāk. No bietēm un pupiņām notecina šķidrumu.
2
Pupiņas liek blenderī, pievieno marinētas bietes, olīveļļu, tahini pastu un sablendē. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3
"Humusu" pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, dārzeņu čipšiem vai grauzdiņiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni