Dārzeņu ēdieni
2016. gada 9. decembrī, 06:00

Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu

Ziemassvētku galdā jāceļ pelēkie zirņi, lai nebūtu jāraud, pīrāgi, lai dzīve sagādā pātīkamus pārsteigumus, burkānus un bietes, lai būtu laba veselība, piparkūkas, lai netrūktu mīlsetības, putnu gaļu, lai gūtu panākumus, zivi, lai netrūktu naudas, cūkas šņukuru, lai būtu laime un obilgāti štovēti kāposti, lai būtu spēks!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kartupeļus sagriež šķēlēs. Cepamo formu izklāj no iekšpuses ar bekona šķēlēm tā, lai puse no šķēlēm karātos pāri malām. Tad formu izklāj ar 2/3 no kartupeļu šķēlēm, pa virsu kārto štovētus kāpostus un atlikušos kartupeļus. Visu pārlej ar saldo krējumu. Uz kartupeļiem uzloka bekonu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min.

2

Pasniedz ar alu vai sidru.