foto: unsplash.com
Dārzeņu ēdieni
2020. gada 19. septembrī, 10:00

Kartupeļu vafeles

Ja tev no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai pat brīvdienu brokastīm. Vēlies pārliecināties? Izmēģini šo recepti!

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Vārītus kartupeļus (aukstus) saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno pienu, garšvielas, ķiploku pulveri, mīkstu sviestu, olas, cepamo pulveri un miltus. Visu kārtīgi sajauc. Tad pievieno sieru un vēlreiz sajauc.

2

Vafeļu pannā izcep vafeles.

3

Mērcei gurķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno krējumu, sāli, svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa.

4

Vafeles pasniedz ar kūpinātu lasi un mērci.