Kartupeļu salāti "Lieliskie"
Sastāvdaļas
- 1kg vārīti ar mizu kartupeļi
- 4-5 selerijas kāti
- 200g krējums
- 1 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
- 1 ēd.k. ķilploku etiķa novilkums
- zaļie loki
- kūpināta paprika
- sāls
Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un mūsuprāt, labākā vieta kur tos iegādāties ir Rīgas Centrāltirgus. Piedāvājam jums, vēl vienu kartupeļu pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomizo, selerijas kātus noskalo. Kartupeļus, selerijas un zaļos lokus sagriež smalkāk un visu pārliek salātu bļodā.
2
Krējumu sajauc ar sinepēm, etiķi, kūpinātu papriku, sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas. Mērci uzmanīgi iecilā salātos.
3
Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Pasniedz pie grilētas gaļas vai zivs vai arī kā pastāvīgu ēdienu.