Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siera karijs

Sastāvdaļas
  • 300g Paneer siers
  • Mērcei:
  • 2 saldās paprikas
  • 2 ēd.k. garam masala
  • 200ml Lakto vai dabīgs jogurts
  • 100g ingvers
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 tomāti
  • 100g sviests
  • sāls un svaigi malti pipari
Paneer tikka masala - tradicionāla indiešu virtuves recepte. Paneer siers ir nopērkams lielveikalos. Bet ja nu nav pa rokai, to var aizstāt ar jebkuru citu liesu sieru. Piemēram, tējas sieru.

Pagatavošana

1
Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt plānās šķēlītēs. Ķiplokus un ingveru smalki sakapāt. Katliņā uzkarsēt 50g sviesta, pievienot papriku, ingveru, ķiplokus, garam masalu un vārīt ik pa brīdim apmaisot apm. 20 min. Tomātiem noņem ādu (to var viegli izdarīt, ja tomātus 2-3 min. patur vārošā ūdenī) un sagriež smalkāk. Pievieno katlā tomātus, Lakto un vāra, kamēr paliek 3/4 no katla satura.
2
Sieru sagriež kubiņos un apcep pannā uz atlikušā sviesta. Pievienot mērcei, kārtīgi visu sajaukt, pievienot sāli un piparus pēc garšas.
3
Pasniedz ar lavašu, kas vienlaicīgi ir arī karote!

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni