foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2020. gada 8. decembrī, 12:00

Siera karijs

Paneer tikka masala - tradicionāla indiešu virtuves recepte. Paneer siers ir nopērkams lielveikalos. Bet ja nu nav pa rokai, to var aizstāt ar jebkuru citu liesu sieru. Piemēram, tējas sieru.

Pagatavošana

40 min
1

Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt plānās šķēlītēs. Ķiplokus un ingveru smalki sakapāt. Katliņā uzkarsēt 50g sviesta, pievienot papriku, ingveru, ķiplokus, garam masalu un vārīt ik pa brīdim apmaisot apm. 20 min. Tomātiem noņem ādu (to var viegli izdarīt, ja tomātus 2-3 min. patur vārošā ūdenī) un sagriež smalkāk. Pievieno katlā tomātus, Lakto un vāra, kamēr paliek 3/4 no katla satura.

2

Sieru sagriež kubiņos un apcep pannā uz atlikušā sviesta. Pievienot mērcei, kārtīgi visu sajaukt, pievienot sāli un piparus pēc garšas.

3

Pasniedz ar lavašu, kas vienlaicīgi ir arī karote!