Kāpostu šnicele
Sastāvdaļas
- neliela kāpostgalva apm. 1 kg
- 1/2 gl. milti
- 1/2 gl. rīvmaize
- 2 olas
- olīveļļa
- krējums pasniegšanai
- sāls, pipari
Kāposti ir vieni no biežāk lietotajiem dārzeņiem Eiropā. Turklāt to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam vēl vienu kāpostu izmantošanas recepti, šoreiz pagatavosim šniceli.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Kāpostgalvai noņem augšējās lapas, izgriež kacanu un novāra sālsūdenī līdz gatavībai.
Kāpostgalvu pārliek sietā, lai notek liekais ūdens.
2
Vienā bļodā sajauc rīvmaizi ar miltiem, otrā bļodā uzputo olas ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
3
Kāpostgalvu sadala atsevisķās lapās. No lapām izgriež resno kātu, saloka lapu kā konvertu un panē rīvmaizē, olā un tad vēlreiz rīvmaizē.
4
Pannā uzkarsē eļļu un cep šniceles no abām pusēm līdz tai veidojas zeltaina garoziņa.
5
Šniceles pasniedz siltas ar krējumu.