Chicken or pork schnitzel with sauce, selective focus
Chicken or pork schnitzel with sauce, selective focus
Dārzeņu ēdieni
2015. gada 4. februārī, 21:17

Kāpostu šnicele

Kāposti ir vieni no biežāk lietotajiem dārzeņiem Eiropā. Turklāt to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam vēl vienu kāpostu izmantošanas recepti, šoreiz pagatavosim šniceli.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Kāpostgalvai noņem augšējās lapas, izgriež kacanu un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. Kāpostgalvu pārliek sietā, lai notek liekais ūdens.

2

Vienā bļodā sajauc rīvmaizi ar miltiem, otrā bļodā uzputo olas ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

3

Kāpostgalvu sadala atsevisķās lapās. No lapām izgriež resno kātu, saloka lapu kā konvertu un panē rīvmaizē, olā un tad vēlreiz rīvmaizē.

4

Pannā uzkarsē eļļu un cep šniceles no abām pusēm līdz tai veidojas zeltaina garoziņa.

5

Šniceles pasniedz siltas ar krējumu.