Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Sautēti burkāni un zirnīši "Zemnieku gaumē"

Sastāvdaļas
  • 200g burkāni
  • 200g saldēti vai svaigi zaļie zirnīši
  • 1 ēd.k. sviests
  • 2 ēd.k. skābs krējums
  • cukurs
  • sāls
Latviešu virtuves tradicionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi. Taču arī šī recepte pamatoti tiek uzskatīta par Latviešu virtuvi raksturojošu. Lai labi garšo!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Burkānus notīrīt, zirnīšus atkausēt (ja tie saldēti). Burkānus sagriež kubiņos zirņu lielumā. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept burkānus apm. 5-7 min.
2
Pievienot ūdeni, pēc garšas sāli, cukuru un vārīt, līdz burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis. Tad pievienot zirnīšus, krējumu un uzvārīt.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni