foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 17. maijā, 10:00

Sautēti burkāni un zirnīši "Zemnieku gaumē"

Latviešu virtuves tradicionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi. Taču arī šī recepte pamatoti tiek uzskatīta par Latviešu virtuvi raksturojošu. Lai labi garšo!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Burkānus notīrīt, zirnīšus atkausēt (ja tie saldēti). Burkānus sagriež kubiņos zirņu lielumā. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept burkānus apm. 5-7 min.

2

Pievienot ūdeni, pēc garšas sāli, cukuru un vārīt, līdz burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis. Tad pievienot zirnīšus, krējumu un uzvārīt.