Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Marinated cabbage (sauerkraut) in glass jar, selective focus

Skābēti kāposti ar burkāniem

Sastāvdaļas
  • 5 kg kāposti
  • 5 burkāni
  • 100g sāls
Šī recepte ir no senas-senas recepšu klades. Un patiesi, pagatavojot un nobaudot šos kāpostus var secināt - zināja senie letiņi, kā jāgatavo kāpostu salāti! Nu garšīgi ļoti, pamēģiniet!

Pagatavošana

1
Kāpostus sagriezt smalkos salmiņos. Burkānus sarīvēt uz dārzeņu rīves. Kāpostus un burkānus saspaidīt ar sāli, lai izdalās kapostu sula.
2
Kāpostus pārlikt lielā traukā (muca, katls vai spainis), uzlikt slogu un atstāt uz vairākām dienām skābēties. Kapostu regulāri vajadzētu izbakstīt ar koka irbulīti, lai iznāk gāze. Kāposti ir gatavi, kad kāpostu sula kļūst caurspīdīga.
3
Gatavus kāpostus glabā vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni