OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2013. gada 13. oktobrī, 16:47

Gratin ar kāli un saldo krējumu

Franču ”au gratin” (jeb latviešu sacepums) - ir ēdiens, kas savas kulinārijas saknes ir aizsācis Francijas laukos. Mūsu versijā to droši vien varētu saukt par sacepumu, jo šim ēdienam ir tāda pati struktūra. teejtasiite.wordpress.com

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kāli nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu un sakārtot sļāņos kāli. Katru slāni pārliet ar pāris karotēm mērces. Atlikušo mērci pārliet pa virsu visam kārtojumam.

Mērcei saldo krējumu uzkarsēt ( nevārīt!) un visu laiku maisot izkausēt tajā sieru. Pievienot sāli, svaigi maltus piparus un garšvielas.

2

Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25-30 min. līdz izveidojas skaista zeltaina garoziņa.