OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2013. gada 29. aprīlī, 18:48

Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci

Iespējams, tieši kartupeļu pankūku recepte ir tā īpašā, kuru katrā reģionā pagatavo nedaudz savādāk - citur ar speķa gabaliņiem bagātinātas, citur pierīvē burkānu, saka ka krāsai. Bet mēs šoreiz piedāvājam kartupeļu pankūkas ar ingveru.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Kartupeļus notīrīt un sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves. Pievienot olu, rīvētu ingveru, smalki sakapātus ķiplokus un samaisīt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept pankūkas.

2

Pagatavot mērci. Sieru sasmalcināt ar dakšiņu un pieivienot jogurtu. Pievienot pēc garšas sāli, svaigi spiestu laima sulu un rīvētu miziņu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, rozmarīnu un visu samaisīt.

3

Pankūkas pasniedz siltas ar jogurta mērci.