Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hamburgers ar medījuma gaļas kotleti

Sastāvdaļas
  • 2 hamburgera maizītes
  • 400g malta aļņa un meža cūkas gaļas (var izmantot cita medījuma gaļu)
  • 2 kausēta siera šķēles
  • 1 mazs sīpols
  • 1/2 gurķis
  • 2 salātlapas
  • 4 ēd.k. krējuma
  • 1 tējk. sinepes
  • sāls, svaigi malti pipari
Pirms vairāk kā 800 gadiem tatāri, viena no mongoļu ciltīm, klejoja pa bezgalīgajām stepēm. Lai gaļu kuru bija iecerēts lietot uzturā padarītu vērtīgāku un gardāku, to lika zem segliem, kur tā jāšanas laikā kļuva mīkstāka. Pēc tam gaļu sasmalcināja un ēda jēlu. XVIII gadsimtā vācu jūrnieki aizveda šo delikatesi uz Vāciju, kur pavāri to apstrādāja un apcepa – tā radās hamburgers, kas par savu nosaukumu var pateikties Hanzas pilsētai.

Pagatavošana

1
Malto gaļu sajaukt ar pipariem un sāli, izveidot divas plakanas apaļas kotletes un uzcept.
2
Krējumu sajaukt ar sinepēm un sāli.
Sīpolu sagriezt plānos gredzenos.
Gurķi sagriezt plānās šķēlītēs.
Hamburgera maizītes sagriezt uz pusēm.
3
Maizītes apakšējo daļu iesmērēt ar 1 ēd.k. pagatavotas mērces. Uzlikt salātu lapu, pa virsu uzlikt kotleti, siera šķēlīti, sakārtot sīpolu gredzenus un gurķa šķēlītes, pārliet ar mērci un visam pa virsu uzlikt otru maizītes daļu.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči