Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sendvičs Muffuletta

Sastāvdaļas
  • Olīvu salātiem:
  • 5 ēd.k. sagrieztas zaļās olīvas bez kauliņiem
  • 5 ēd.k. sagrieztas Kalamatas olīvas bez kauliņiem
  • 1 tējk. kaperi
  • 1 ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlītēs
  • 1 kātiņš selerijas, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1/2 ēd.k. smalki sakapāti pētersīļi
  • 1/2 tējk. žāvētu oregano
  • 1/2 tējk. sasmalcinātu čili pipari
  • 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 6 ēd.k. olīveļļa
  • 1 tējk. smalki sakapāti sīpoli
  • 2 marinēti pipari (var aizvietot ar marinētiem zaļiem tomātiem)
  • sāls, pipari pēc garšas
  • &nbsp
  • Sendvičam:
  • 2 apaļas maizītes, vēlams ar sēklām (apm. 6 cm diametrā)
  • 135g kūpinātas broilera filejas
  • 100g cūkgaļas šķiņķa pusītes
  • 100g Edamas siera šķelītēs
  • 1 Mocarellas siera bumbiņa
Muffuletta ir klasisks "street food" ēdiens. To izgudroja kāds itālis, kas tajā laikā mitinājās Ņu Orleānā. Visa "sāls" ir olīvu salātos un dažādu sieru un gaļu savienojumā. Jo vairāk dažādas gaļas un siera šķirnes saliksiet iekšā, jo garšīgāks būs sendvičs! Mūsdienās to pasniedz pat smalkās viesībās ka uzkodu pie vīna, jo bieži vien to pilda ar smalkām gaļām un izsmalcinātiem sieriem.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Gatavojam olīvu salātus: olīvas viegli saspiest ar naža plato galu pret koka virsmu. Liela burkā sajaukt olīvas ar pārējām salātu sastāvdaļām, aizvērt vāku un sakratīt. Atstāt ledusskapī iemarinēties uz 1-2 dienam, bet labāk uz nedēļu.
2
Maizītei nogriezt "vāciņu" un izņemt maizes mīkstumu no iekšpuses tā, lai paliek tikai garoziņa. Un tagad piepildām maizīti: vispirms liekam olīvu salātus un tad kārtojam slāņos gaļu un sieru, noslēdzam visu ar olīvu salātiem un uzliekam maizei vāciņu.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči