Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mocarellas un pesto maizītes

Sastāvdaļas
  • 8 baltmaizes šķēles
  • 125 g mocarellas siera, sagriezts šķēlēs
  • 80 g labi kūstošs siers, rīvēts
  • 8 šķiņķa šķēles (der arī bekons)
  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 ēdk. piena
  • Saulespuķu eļļa cepšanai
Garšīgas, kraukšķīgas un sātīgas maizītes, kas ļauj baudīt, ka arī šādā kombinācijā un receptē iederas Itāļu mocarellas siers. Pesto vari izmantot no veikalu plauktu piedāvājuma, vari pagatavot pats.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Katru maizes šķēli no vienas puses apsmērē ar sviestu. Liec četras maizītes uz virsmas ar sviesta pusi uz leju. Virspusi pārsmērē ar pesto, virsū kārto mocarellas šķēlītes, šķiņķi un pārkaisi ar sieru. Pārklāj ar atlikušajām maizes šķēlēm, liekot tās ar sviestu uz augšu. Ar virtuves lāpstiņu saplacini tās.
2
Pannu bagātīgi ieziet ar eļļu un uzkarsē. Bļodā sakul olu ar pienu. Uzmanīgi katru maizīti apmērcē sakultajā olā. Liec cepties uz pannas 1 minūti no abām pusēm, līdz siers sāk kust. Apceptās maizītes kārto uz cepamā papīra.
3
Liec maizītes cepties cepeškrāsnī 5 minūtes. Pasniedz siltas ar pesto mērci.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči