Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siermaizīte velsiešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 8 šķēles baltmaizes ar nogrieztu garozu
  • 200 g Čederas siera, sarīvēta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēdk. sviesta
  • 1 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. rīvmaizes
  • 1 tējk. Vusteras mērces
  • ½ tējk. angļu sinepju
Velsā to dēvē par rarebitu (Welsh rarebit), taču valodnieki vēl nav izpētījuši šā vārda etimoloģiju, tāpēc nelatviskosim, bet vienosimies, ka tā ir bagātīga, krāsnī cepta siermaizīte.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizes šķēles no vienas puses ar sviestu un liec uz plāts ar apziesto pusi uz leju.
2
Mazā katliņā liec sieru un krējumu. Uz mazas uguns karsē, līdz siers izkusis. Neļauj tam uzvārīties! Pieliec pārējās sastāvdaļas, izņemot olu dzeltenumus, samaisi. Noņem no uguns un iemaisi olu dzeltenumus.
3
Bagātīgi pārklāj maizes šķēles ar siera masu. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pasniedz karstas.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči