Siermaizīte velsiešu gaumē
Sastāvdaļas
- 8 šķēles baltmaizes ar nogrieztu garozu
- 200 g Čederas siera, sarīvēta
- 100 ml saldā krējuma
- 3 olu dzeltenumi
- 2 ēdk. sviesta
- 1 ēdk. miltu
- 1 ēdk. rīvmaizes
- 1 tējk. Vusteras mērces
- ½ tējk. angļu sinepju
Velsā to dēvē par rarebitu (Welsh rarebit), taču valodnieki vēl nav izpētījuši šā vārda etimoloģiju, tāpēc nelatviskosim, bet vienosimies, ka tā ir bagātīga, krāsnī cepta siermaizīte.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apzied maizes šķēles no vienas puses ar sviestu un liec uz plāts ar apziesto pusi uz leju.
2
Mazā katliņā liec sieru un krējumu. Uz mazas uguns karsē, līdz siers izkusis. Neļauj tam uzvārīties! Pieliec pārējās sastāvdaļas, izņemot olu dzeltenumus, samaisi. Noņem no uguns un iemaisi olu dzeltenumus.
3
Bagātīgi pārklāj maizes šķēles ar siera masu. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pasniedz karstas.