Burgeri & sendviči
2017. gada 17. jūlijā, 10:11

Festivāla "Bauska Tas Te" burgeris

Pirmo reizi Bauskā no 5. līdz 6. augustam norisināsies mūzikas un aktīvās atpūtas festivāls visai ģimenei – Bauska TasTe, kur uzstāsies Latvijā pazīstami un iemīļoti izpildītāji, būs iespēja piedalīties aizraujošās aktivitātēs, pārbaudīt spēkus sportiskos notikumos, kā arī nobaudīt garšām bagātus ēdienus.Šī ir festivāla burgera oficiālā recepte. Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā šeit.https://www.youtube.com/watch?v=-TuUdY1wanY

Pagatavošana

20 min1 porcijas
1

Maltais gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, paprikas pulveri, sinepes, sojas mērci, tomātu mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa. No maltās gaļas izveido kotleti, kuru cep uz pannas vai grila.

2

Iemarinē sīpolus. Sīpolu sagriež gredzenos, pārliek bļodā. Pievieno cukuru, rozā piparus un svaigi spiestu citrona sulu. Pēc vēlmes var pievienot ūdeni.

3

Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Pašās beigās pievieno sagriezt kāpostus kraukšķīgumam.

4

Uz pannas uzcep bekona šķēles. Maizītes apcep uz grila vai pannā.

5

Liek kopā burgeri. Maizītes apakšējo daļu apsmērē ar mērci, pa virsu liek kotleti, sieru un bekona šķēles, sagreiztu marinētu gurķi un sīpolu gredzenus. Apsedz ar augšējo maizītes daļu.