Burkānus un rutku notīrīt, sagriezt tievās garās strēmelēs. To viegli paveikt ar speciālu dārzeņu mizojamo nazi. Dārzeņus pārlikt lielā salātu bļodā, pievienot sāli un sasmalcinātus sīpolus un ar rokām paspaidīt, lai izdalās sula. Pievienot krējumu, sasmalcinātus pētersīļus, apmaisīt un kamēr gatavo burgerus, salātus atlikt malā.
Sojas mērci sajaukt ar kļavu sīrupu un svaigi maltiem pipariem. Ar šo maisījumu apsmērēt sēnes. Burgeru bulciņas sagriezt uz pusēm. Sēnes un maizītes apcept uz grila vai grila pannas.
Katras maizītes apakšējo daļu apsmērēt ar pesto mērci. Pa virsu uzlikt sēni un sakārtot burkānu-rutku salātus. Apsegt ar otru maizes daļu un to piespiest.
Pasniedz uzreiz.