Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aukstā tēja "Summer day"

Sastāvdaļas
  • 3 tējk. melnā tēja
  • 250g sasaldēti augļi (papaija, zemenes, vīnogas, ananāsi)
  • 50ml grenadīna sīrups
  • 1/2 l gāzēts ūdens
  • ledus
Aukstā tēja kā dzēriens parādijās XIX. gadsimta sākumā ASV dienvidos, kur ieveda melno tēju no Indijas. Bet karstais un mitrais klimats no maija līdz oktobrim ne visai derēja karsto dzērienu baudīšanai un to izmantoja tikai saausktēšānās gadījumā. Ka rezultātā, tēju atdzesēja un dzēra ar citronu un ledu. Tomēr bijušajās PSRS valstīs aukstā tēja kļuva populāra tikai 21. gadsmitā. Mēs piedāvājam pievienot arī eksotiskos augļus un sīrupu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sauso tēju ieber traukā un pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj ievilkties uz 15-20 minūtēm. Tēju izkāš caur sietu lielā krūzē, pievieno sīrupu, gāzētu ūdeni un sasaldētus augļus. Ar garu koka karoti visu samaisa. Pasniedzot pievieno ledu.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.