OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bezalkoholiskie dzēr.
2012. gada 29. maijā, 09:20

Aukstā tēja "Summer day"

Aukstā tēja kā dzēriens parādijās XIX. gadsimta sākumā ASV dienvidos, kur ieveda melno tēju no Indijas. Bet karstais un mitrais klimats no maija līdz oktobrim ne visai derēja karsto dzērienu baudīšanai un to izmantoja tikai saausktēšānās gadījumā. Ka rezultātā, tēju atdzesēja un dzēra ar citronu un ledu. Tomēr bijušajās PSRS valstīs aukstā tēja kļuva populāra tikai 21. gadsmitā. Mēs piedāvājam pievienot arī eksotiskos augļus un sīrupu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Sauso tēju ieber traukā un pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj ievilkties uz 15-20 minūtēm. Tēju izkāš caur sietu lielā krūzē, pievieno sīrupu, gāzētu ūdeni un sasaldētus augļus. Ar garu koka karoti visu samaisa. Pasniedzot pievieno ledu.