Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Brūkleņu ingvera morss

Sastāvdaļas
  • 2 kg brūkleņu
  • ½ kg baltā cukura
  • 1 kg brūnā cukura
  • 3 l ūdens
  • 300 g svaiga ingvera
  • ½ l sausa sarkanvīna
No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni.

Pagatavošana

1
Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā.
2
Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.