Ceriņu sīrups
Sastāvdaļas
- 8–10 izplaukuši ceriņziedu ķekari
- 1,2 kg cukura
- 30 g citronskābes
- 1 citrons
- 1,5 l ūdens
Lieliski noder limonādes pagatavošanai, kā arī vīna un šampanieša kokteiļiem. Karstā laikā sanāk atspirdzinošs dzēriens, ja sīrupu atšķaida ar gāzētu minerālūdeni. Intensīvāka garša rodas no tumšākas krāsas ceriņziediem.
Pagatavošana
1
No ceriņziediem izpurini kukainīšus. Izplūc katru ziediņu atsevišķi un ber bļodā. Citronu sagriez plānās šķēlēs un pievieno ceriņiem.
2
Katlā ielej ūdeni, pieber cukuru un maisot uzvāri, lai cukurs izkūst. Uz straujas uguns turpini vārīt vēl 2–3 minūtes, tad atdzesē remdenu.
3
Iemaisi citronskābi un pārlej ceriņiem.
4
Bļodai uzliec šķīvi vai dēlīti un uz 4 dienām ievieto ledusskapī. Izkās, iepildi pudelēs un uzglabā ledusskapī.