foto: unsplash.com
Bezalkoholiskie dzēr.
2021. gada 14. jūnijā, 10:00

Ceriņu sīrups

Lieliski noder limonādes pagatavošanai, kā arī vīna un šampanieša kokteiļiem. Karstā laikā sanāk atspirdzinošs dzēriens, ja sīrupu atšķaida ar gāzētu minerālūdeni. Intensīvāka garša rodas no tumšākas krāsas ceriņziediem.

Pagatavošana

1

No ceriņziediem izpurini kukainīšus. Izplūc katru ziediņu atsevišķi un ber bļodā. Citronu sagriez plānās šķēlēs un pievieno ceriņiem.

2

Katlā ielej ūdeni, pieber cukuru un maisot uzvāri, lai cukurs izkūst. Uz straujas uguns turpini vārīt vēl 2–3 minūtes, tad atdzesē remdenu.

3

Iemaisi citronskābi un pārlej ceriņiem.

4

Bļodai uzliec šķīvi vai dēlīti un uz 4 dienām ievieto ledusskapī. Izkās, iepildi pudelēs un uzglabā ledusskapī.